Activiteiten

Rodion Trio

Het jonge Rodion Trio heeft in korte tijd naam gemaakt als een ensemble dat aan de hand van muzikale of literaire thema’s met verrassende programma’s voor de dag komt. Op het eerste gezicht lijkt de bezetting van klarinet, saxofoon en piano beperkt, omdat er nauwelijks composities voor zijn geschreven. Maar juist dat gegeven heeft het Rodion Trio omgedraaid door eigen arrangementen te maken, waardoor er een nieuwe wereld aan muzikale mogelijkheden opengaat. Die arrangementen maken het mogelijk om (bekende) klassieke werken opnieuw te interpreteren en in een nieuwe vorm aan het publiek te presenteren. Rodion Raskolnikov is de hoofdfiguur uit Misdaad en Straf van Fjodor Dostojevski, die de wereld en zijn regels naar zijn hand probeert te zetten, precies wat het Rodion Trio ook doet.

Zie de website van het Rodion Trio: www.rodiontrio.nl

Arboretumconcerten

De Arboretumconcerten zijn een initiatief van de musici Murni Suwetja (sopraan) en Mark Toxopeus en de Arboretumkerk te Wageningen. Beide musici hebben hun wortels in Wageningen en hun artistieke beroepspraktijk in zowel binnen- als buitenland.

De Arboretumconcerten laten zich typeren door hun intieme sfeer, het ongedwongen contact tussen publiek en musici. Het aangename van het sfeervolle zaaltje van Arboretumkerk is dat de musici vlakbij het publiek hun kunsten kunnen vertonen. Er is geen sprake van een hoog en ver podium, geen ‘glazen-wand-effect’ tussen musici en publiek.

Zie de website van de Arboretumconcerten: www.arboretumconcerten.nl

Vocale begeleiding

Ik heb meer dan tien jaar ervaring met het werken met koren en individuele zangers. Inmiddels word ik regelmatig gevraagd als pianist bij uitvoeringen van koren of als begeleider van zangers tijdens audities of opnames. Als vaste repetitor ben ik verbonden aan Stichting Vocaal Talent Nederland, Toonkunstkoor Wageningen en Het Andere Koor. Daarnaast val ik regelmatig in bij andere koren.

Orkestmusicus

Voor een pianist is het niet vanzelfsprekend om onderdeel van een orkest te zijn. Gelukkig heb ik het voorrecht mogen hebben bij diverse professionele orkesten als Het Gelders Orkest, de Ereprijs en het Nieuw Ensemble te mogen spelen. Ik heb veel ervaring in het spelen onder dirigenten. Daarnaast heb ik tevens ervaring op andere toetsinstrumenten als celesta en synthesizer.

Docent

Wilt u nog beter leren pianospelen? Een mooiere toon, soepeler techniek? Bredere repertoirekennis en beter begrip van de muziek? Dan kan ik u helpen. Ik geef les in mijn praktijk in Bennekom aan gevorderde amateurs.

In mijn lessen ga ik op bovengenoemde zaken in. Een goede houding en soepele bewegingen gaan hand in hand met een mooiere klank en beter gevoel voor muziek. Ik besteed bovendien veel aandacht aan doelgericht en efficiënt studeren. Het uiteindelijke doel is uiteraard: meer speelplezier!

U bent ook welkom voor een coachingsessie met uw eigen kamermuziekensemble.

Voor lessen in popmuziek, musical of jazz, als ook lessen aan beginners, raad ik u aan een gespecialiseerde docent te zoeken.