Activiteiten

1 Rodion Trio

Het Rodion Trio heeft naam gemaakt als een ensemble dat aan de hand van buitenmuzikale of literaire thema’s met verrassende programma’s voor de dag komt.

Op het eerste gezicht lijkt de bezetting van klarinet, saxofoon en piano een uitdaging, omdat er nauwelijks composities voor zijn geschreven. Maar juist dat gegeven heeft het Rodion Trio omgedraaid door eigen arrangementen te maken, waardoor er een nieuwe wereld aan muzikale mogelijkheden opengaat. Die arrangementen maken het mogelijk om (bekende) klassieke werken opnieuw te interpreteren en in een nieuwe vorm aan het publiek te presenteren.

Rodion Raskolnikov is de hoofdfiguur uit ‘Misdaad en Straf’ van Fjodor Dostojevski, die de wereld en zijn regels naar zijn hand probeert te zetten, precies wat het Rodion Trio ook doet.

Ook de jury van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2013 kon de verrassende programma’s van het Rodion Trio wel waarderen en loofde aan het trio de hoofdprijs uit.

2 Vocaal repetitor

Ik heb reeds jarenlange ervaring op het gebied van koorbegeleiding bij o.a. Toonkunst Wageningen en de Nationale Koren (een landelijke organisatie van jeugd- en kinderkoren). Daarnaast val ik regelmatig in bij repetities en concerten van andere koren, zowel professioneel als amateurs. Als liedbegeleider heb ik masterclasses gevolgd bij Irwin Gage en Rudolf Jansen.

  • begeleiden bij koorrepetities;
  • begeleiden bij concerten van koren en lied- of operarecitals;
  • begeleiden van audities bij professionele koren;
  • repeteren en coaching van individuele zangers;
  • begeleiden bij (demo)opnames.

Ik kan makkelijk van blad lezen, snel nieuwe stukken instuderen en inzingoefeningen begeleiden met eenvoudige akkoordprogressies in alle toonsoorten.

3 Arrangeur

Ik ben vaste arrangeur bij het Rodion Trio. Aangezien er (nog) geen werken bestaan voor onze bezetting, schrijf ik al ons repertoires om. De arrangementen worden zeer goed ontvangen door publiek en kenners. Verder heb ik arrangementen gemaakt in opdracht van Barokopera Amsterdam, de Nationale Koren en Syrène Saxofoonkwartet.

4 Orkestmusicus

Voor een pianist is het niet vanzelfsprekend om onderdeel van een orkest te zijn. Gelukkig heb ik het voorrecht mogen hebben bij diverse professionele orkesten als Het Gelders Orkest, de Ereprijs en het Nieuw Ensemble te mogen spelen. Ik heb veel ervaring in het spelen onder dirigenten. Daarnaast heb ik tevens ervaring op andere toetsinstrumenten als celesta en synthesizer.

5 Docent

Wilt u nog beter leren pianospelen? Een mooiere toon, soepeler techniek? Bredere repertoirekennis en beter begrip van de muziek? Dan kan ik u helpen. Ik geef les in mijn praktijk in Bennekom aan gevorderde amateurs.

In mijn lessen ga ik op bovengenoemde zaken in. Een goede houding en soepele bewegingen gaan hand in hand met een mooiere klank en beter gevoel voor muziek. Ik besteed bovendien veel aandacht aan doelgericht en efficiënt studeren. Het uiteindelijke doel is uiteraard: meer speelplezier!

U bent ook welkom voor een coachingsessie met uw eigen kamermuziekensemble.

Voor lessen in popmuziek, musical of jazz, of lessen aan beginners, raad ik u aan een docent te zoeken die daarin is gespecialiseerd.